Skip to main content
Skip table of contents

Afbeelding t.b.v. achtergrondlay-out

Binnen Easyflex kun je afbeeldingen vastleggen welke kunnen worden gebruikt als achtergrondlay-out voor bijvoorbeeld brieven, loonspecificaties en facturen. Deze afbeeldingen kun je bij de aanmaak van een document automatisch laten invoegen als achtergrond. Hierdoor zien je documenten er professioneel en verzorgd uit.

Een afbeelding voor de achtergrond kun je toevoegen via 'Beheer > Document management > Templates'. Door 'Nieuw' te selecteren kun je een nieuwe template vastleggen. Bij 'Template type' kies je voor 'Afbeelding achtergrond'. Geef vervolgens een naam aan de template en importeer een bestand via 'Bestandsnaam'. Wanneer de afbeelding succesvol is opgeslagen, kan deze worden geselecteerd als achtergrondafbeelding van verschillende documenten.

Eigenschappen van de afbeelding

De afbeelding die je wenst te gebruiken als achtergrondlay-out dient te beschikken over bepaalde eigenschappen (formaat in centimeters, pixels e.d.). De eigenschappen voor documenten op A4-formaat zijn:

Verplicht:

  • formaat: JPG/JPEG.
  • maximale bestandsgrootte: 250kb.

Aanbevolen:

  • breedte 1240 pixels (21 centimeter).
  • hoogte 1754 pixels (29,7 centimeter).
  • resolutie 150 pixels per inch.

Wanneer je een afbeelding importeert die niet voldoet aan deze eigenschappen, wordt de afbeelding automatisch passend gemaakt voor het A4 formaat. Het is toegestaan een hogere resolutie te gebruiken, maar de kwaliteit zal daardoor niet verbeteren en de responsetijd zal toenemen. Wij adviseren je wel altijd de juiste verhouding te hanteren, omdat de afbeelding anders uit verband wordt getrokken door het automatische schalingsmechanisme.

Heb je een logo dat niet verdeeld moet worden over de hele pagina maar bijvoorbeeld in een hoek moet komen dan moet je deze bewerken. Hiervoor open je een bewerkingsprogramma (bijvoorbeeld Photoshop). Open een nieuwe pagina met de afmetingen van een A4 formaat (210mm × 297mm). Hierop zet je het logo op de juiste plaats. Vervolgens sla je deze op als JPG/JPEG bestand en importeer je deze in Easyflex.

 

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.