Skip to main content
Skip table of contents

Webservicediensten

Easyflex bied je verschillende webservicediensten aan, namelijk:

 • SMS
  Tekstberichten verzenden naar flexwerkers en/of relaties.
 • Adresgegevens
  Met adresgegevens is het mogelijk om bij een volledige postcode én huisnummer de straat- en plaatsnaam op te vragen.
 • Locatiekaart
  Plattegrond en eventuele foto van de locatie wordt getoond.
 • Route-informatie
  Berekenen van route informatie tussen bepaalde postcodegegevens.

De bovenstaande diensten zijn niet gratis en alleen mogelijk wanneer jouw saldo webservicecredits hiervoor toereikend is. Voor elke service worden 'credits' in rekening gebracht. Deze credits worden, tegen het met de gebruiker afgesproken tarief, in rekening gebracht. Je kunt deze credits aanvragen via administratie@easyflex.nl. De credits kunnen diezelfde dag nog aan je worden toegekend. 

Wanneer de credits aan jou zijn toegekend ontvang je daarvan bericht van ons. Je kunt nu ook zelf zien hoeveel credits er zijn bijgeschreven en wat je saldo is. Hiervoor open je het tabblad 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Webservicediensten'. Het saldo voor SMS berichten en overige diensten wordt apart van elkaar getoond. Tot de overige diensten behoren adresgegevens, locatiekaart en route-informatie.Kosten

 • SMS
  Elk SMS bericht kost 1 credit, ongeacht of dit bericht naar een Nederlands of buitenlands telefoonnummer wordt verzonden.
 • Adresgegevens
  Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je adresgegevens eenmaal hebt aangevraagd, blijven deze altijd zichtbaar. Worden er gegevens opgevraagd vanuit een postcode welke (nog) niet bekend is of worden er ongeldige gegevens ingegeven (bijvoorbeeld een foutieve postcode) toont Easyflex de melding: 'De straat- en plaatsnaam kan voor de opgegeven postcode huisnummer combinatie niet worden geleverd...'. De benodigde credits worden echter wel in rekening gebracht, u betaalt namelijk voor het webservice verzoek.
 • Locatiekaart
  Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je een locatiekaart eenmaal hebt aangevraagd blijft deze altijd zichtbaar. Worden er gegevens opgevraagd vanuit een postcode welke (nog) niet bekend is of worden er ongeldige gegevens ingegeven (bijvoorbeeld een foutieve postcode) toont Easyflex de melding: 'De locatie- of satellietkaart kan voor de opgegeven locatie niet worden geleverd...'. De benodigde credits worden echter wel in rekening gebracht, u betaalt namelijk voor het webservice verzoek.
 • Route-informatie
  Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je route-informatie eenmaal hebt aangevraagd blijft deze altijd zichtbaar.


Stap1 : Het versturen van SMS berichten

Vanuit het algemene scherm van de flexwerker of relatie (Frontoffice > Flexwerkers > Algemeen en Frontfoffice > Relaties  > Algemeen). Ook vanuit 'Frontoffice > Matching' kun je SMS berichten versturen.

Flexwerker/relatie

Je dient een mobiel nummer vast te leggen. In deze optie heb je keuze uit SMS berichten Persoonlijk of Mailing. Persoonlijke SMS berichten zijn berichten met een persoonlijk karakter, maar kunnen wel naar meerdere mobiele nummers worden verstuurd via het onderdeel 'Matching'. SMS berichten per Mailing zijn berichten die als doel hebben een grote groep mensen in één keer een mailing bericht te versturen. Zo kun je bijvoorbeeld na een matchopdracht alle flexwerkers/relaties/contactpersonen die zijn geselecteerd een SMS bericht sturen. Een sms bericht mag uit maximaal 160 tekens bestaan. Je kunt bij communicatiemiddelen de knop 'SMS' activeren. Je kunt nu direct een SMS bericht maken. Deze SMS berichten worden bij zowel flexwerker als relatie opgeslagen in het tabblad 'sms berichten'.

Matching

Nadat je een match hebt gemaakt worden alle geselecteerde flexwerkers/relaties/contactpersonen met een mobiel nummer waarbij de SMS optie is aangevinkt, getoond. Je geeft nu aan dat je selectie voor uitvoer een 'SMS' dient te zijn. Nadat je (optioneel) een keuze hebt gemaakt voor de status van de geselecteerde groep, kies je voor de knop 'Uitvoeren'. Het venster 'SMS bericht' wordt geopend. Je dient eerst een keuze te maken voor de berichtsoort van het SMS; Persoonlijk of Mailing. Deze instellingen zijn ook vastgelegd bij de mobiele nummers van de geselecteerde flexwerkers/relaties/contactpersonen. Wanneer je de keuze maakt voor 'Persoonlijk'* worden alleen die mobiele nummers geselecteerd waarbij 'Persoonlijk' is aangevinkt. Maak je de keuze voor 'Mailing'*, dan worden alleen de mobiele nummers geselecteerd waarbij 'Mailing' is aangevinkt. Vervolgens maak je het SMS bericht op zoals in Easyflex standaard mogelijk is (zie ook Algemene beschrijving > Communicatie > SMS bericht). Er worden per batch actie maximaal 25.000 smsjes verzonden.

* De optie 'Mailing' gebruik je wanneer het een mailingactie betreft. Bij een persoonlijk bericht, wat naar meerdere ontvangers gestuurd kan worden, selecteer je de optie 'Persoonlijk'.


Stap 2: Het opvragen van adresgegevens

Op het algemene tabblad van de flexwerker en relatie kun je adresgegevens opvragen. Wanneer je een volledige postcode en een huisnummer ingeeft én wanneer de landcode NL (Nederland) is, is het mogelijk hierbij de straatnaam en plaats te zoeken. Hiervoor dien je de knop 'Zoek adres' te activeren.


Stap 3: Een locatiekaart en route-informatie opvragen

Het opvragen van locatie informatie kan in de volgende tabbladen in Easyflex:

 • Beheer > Locaties
 • Frontoffice > Flexwerkers > Algemeen
 • Frontoffice > Locatie en route-informatie
 • Frontoffice > Relaties > Algemeen
 • Frontoffice > Relaties > Aanvragen en plaatsingen > Aanvragen > Werk / Factuur
 • Frontoffice > Relaties > Aanvragen en plaatsingen > Plaatsingen > Werk en personeel

Door het activeren van de knop 'Locatie informatie' wordt het locatie- en route informatiescherm geopend en kun je heel gemakkelijk locatiekaarten, satellietkaarten en routebeschrijvingen opvragen. Afhankelijk van het tabblad waaruit je de locatie informatie opvraagt, worden direct gegevens gevuld. Open je deze locatie en route informatie bijvoorbeeld vanuit een flexwerkerkaart, worden de adresgegevens van de flexwerker automatisch bij 'Locatie A' ingevuld. Open je de locatie en route informatie vanuit een aanvraag, wordt het meld- en werkadres automatisch bij 'Locatie A' getoond. Open je de locatie en route informatie vanuit een plaatsing, wordt het adres van de flexwerker bij 'Locatie A' ingevuld en het meld- en werkadres van de relatie bij 'Locatie B'. Zo kun je heel eenvoudig een routebeschrijving aanvragen. De gegevens worden alleen automatisch gevuld wanneer het adres volledig is ingevuld inclusief postcode én huisnummer.

Worden er gegevens opgevraagd vanuit een postcode die (nog) niet bekend is of worden er ongeldige gegevens ingegeven (bijvoorbeeld een foutieve postcode), dan toont Easyflex de melding: 'De straat- en plaatsnaam kan voor de opgegeven postcode huisnummer combinatie niet worden geleverd...'. De benodigde credits worden echter wel in rekening gebracht. Je betaalt namelijk voor het webservice verzoek.

Heb je voor de betreffende locatie(s) al een locatiekaart, satellietkaart en/of routebeschrijving opgevraagd dan wordt deze later altijd getoond. Er worden geen credits in rekening gebracht.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.