Skip to main content
Skip table of contents

Gebruikerslicentie opzeggen

Een gebruikerslicentie is gekoppeld aan een medewerker. Om de licentie op te kunnen zeggen, moet deze eerst ontkoppeld worden. Het vrijgeven van de licentie doe je op de volgende manier:


Stap 1: Ken de eigenaarsrechten van de medewerker toe aan een andere medewerker

Eerst dien je de eigenaarsrechten van de betreffende medewerker toe te kennen aan een andere medewerker. Ga hiervoor naar het tabblad 'Eigenaarsrechten' van de betreffende medewerker in 'Beheer > Medewerkers'.

  • Bij 'Betreft medewerker' selecteer je de medewerker waar de eigenaarsrechten naar overgezet moeten worden. 
  • Selecteer de medewerker in de linkerkolom 'Toegekende eigenaarsrechten van medewerker' en verzet deze met de dichte zwarte pijl naar de rechterkolom 'Oorspronkelijke medewerker'. 
  • Kies vervolgens voor 'Ok'.


Stap 2: Licentie opzeggen

  • Ga naar het tabblad 'Licenties' en noteer van de medewerker het licentienummer, voor het geval dat je deze wilt laten vervallen.
  • Met de knop 'Licentie vrijgeven' op het tabblad 'Licenties' geef je de licentie vrij. Na het vrijgeven zie je geen nummer meer en het veld 'Wachtwoord' is leeg. 
  • Kies nu voor 'Ok'.

De licentie is nu vrijgegeven. Je kunt deze laten vervallen of toekennen aan een nieuwe medewerker. Indien je de licentie wilt opzeggen, kun je dit verzoek mailen naar administratie@easyflex.nl. Vergeet niet het het licentienummer in dit e-mailbericht te vermelden.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.