Skip to main content
Skip table of contents

Inloggen met two-factor authentication

Om toegang te krijgen tot de Easyflex applicatie dien je op een correcte manier in te loggen. De eerste keer dat je inlogt, ontvang je van je beheerder inloggegevens. Deze inloggegevens bestaan uit een inlognaam of e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord.

Two-factor authentication activeren
Het wel of niet gebruiken van two-factor authentication wordt bepaald op werkmaatschappij niveau. Zodra het geactiveerd wordt, geldt dit dus voor alle medewerkers. 

Op tabblad ‘Beheer > Inlogbeleid’ kun je aanvinken of je gebruik wilt maken van two-factor authentication. Vanaf het moment dat je het activeert moeten alle gebruikers inloggen met een extra inlogcode.

Je kunt een rol vast te leggen voor het mogen resetten van de two-factor authentication. Resetten is bijvoorbeeld nodig op het moment dat een gebruiker een nieuwe telefoon heeft. Kies je voor ‘N.v.t.’, dan mag geen enkele medewerker een gebruiker resetten.


Inloggen met two-factor authentication
Eerste keer inloggen, ik heb de Google Authenticator app nog niet op mijn telefoon;

  • Heb je de Google Authenticator app nog niet op je telefoon? Download deze dan eerst uit de App Store of Google Play Store.
  • Na het downloaden open je de app op je telefoon en kies je voor ‘Starten’. Je komt dan bij het onderdeel ‘Een account toevoegen’. Klik nu op ‘Een streepjescode scannen’.
  • Ga naar www.easyflex.nl om in te loggen in de Easyflex applicatie en vul je gebruikersnaam/e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord in. Na het selecteren van de knop ‘Inloggen’ kom je in het volgende scherm waar automatisch een QR-code getoond wordt. Scan deze code met je telefoon / Google Authenticator app. Je account is nu geactiveerd.
  • Vervolgens verschijnt in de app een unieke code die je invult in het veld ‘Authenticatiecode’ en klik hierna op ‘Inloggen’. Je bent nu ingelogd in Easyflex!

Eerste keer inloggen, ik heb de Google Authenticator app al op mijn telefoon;

  • Open de Google Authenticator app en selecteer het rode icoontje met het plus (+) teken om een account toe te voegen. Kies daarna voor ‘Een streepjescode scannen’.
  • Ga naar www.easyflex.nl om in te loggen in de Easyflex applicatie en vul je gebruikersnaam/e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord in. Na het selecteren van de knop ‘Inloggen’ kom je in het volgende scherm waar een QR-code getoond wordt. Scan deze code met je telefoon / Google Authenticator app. Je account is nu geactiveerd.
  • Vervolgens verschijnt in de app een code die je invult in het veld ‘Authenticatiecode’ en klik op ‘Inloggen’. Je bent nu ingelogd in Easyflex!

Volgende keren inloggen;
Elke volgende keer dat je inlogt kun je direct de Google Authenticator app openen. Bij het account dat gekoppeld is aan Easyflex verschijnt nu automatisch een unieke inlogcode. Deze vul je in tijdens het inlogproces in het veld ‘Authenticatiecode’. Dit doe je dus pas ná het invullen van je gebruikersnaam/e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord.

Smartphone niet bij de hand?
De eerste keer dat je als gebruiker inlogt met two-factor authentication krijg je een melding te zien dat er back-upcodes gegenereerd dienen te worden. Dit zijn codes die gebruikt kunnen worden als alternatief voor de inlogcodes die de app genereert. Heb je je smartphone dus niet bij de hand en wil je toch kunnen inloggen? Zorg dan dat je altijd back-upcodes bij de hand hebt. Je genereert een overzicht met 10 back-upcodes in ‘Mijn gegevens > Back-upmethode’. Elke back-upcode kan slechts éénmalig gebruikt worden. Zodra je nieuwe back-upcodes genereert, komen de vorige te vervallen. 

Een medewerker resetten
Soms is het nodig om een medewerker te resetten. Dit is bijvoorbeeld nodig als je een nieuwe smartphone hebt. Ga naar ‘Beheer > Medewerkers’, selecteer de betreffende medewerker en ga naar het tabblad ‘Licenties’. Hier zie je rechtsbovenin de optie ‘Two-factor authentication-koppeling’ en de knop ‘Reset’. Klik op de knop ‘Reset’. De medewerker kan zichzelf nu opnieuw koppelen door met de Google Authenticator app de QR-code te scannen.

In ‘Beheer > Bedrijfsinstellingen > Inlogbeleid’ kun je een rol vastleggen voor het mogen resetten van de koppeling. Leg je hier geen rol vast? Dan mag geen enkele medewerker een gebruiker resetten.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.