Om toegang te krijgen tot de Easyflex applicatie dien je op een correcte manier in te loggen. De eerste keer dat je inlogt, ontvang je van je beheerder inloggegevens. Deze inloggegevens bestaan uit een inlognaam of e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord.


Inloggen met Microsoft activeren

Het wel of niet gebruiken van Microsoft wordt bepaald op werkmaatschappij niveau. Zodra het geactiveerd wordt, geldt dit voor alle medewerkers zodra de ‘Beheerder’ zijn account heeft gekoppeld.

Op tabblad ‘Beheer > Inlogbeleid > Inlogopties’ kun je aanvinken of je gebruik wilt maken van het inloggen met Azure AD. Onder ‘Directory ID’ kan de tenant ID van Azure AD worden toegevoegd welke door jullie systeembeheerder is gecommuniceerd.

Vanaf het moment dat je het activeert kun je in een keer alle (actieve) medewerkers uitnodigen voor een externe koppeling. Het e-mailadres dat is vastgelegd bij ‘Beheer > Medewerkers > Communicatiemiddel’ zal hiervoor worden gebruikt. Medewerkers die al gekoppeld zijn zullen geen nieuwe mail ontvangen.

Het is ook mogelijk om een uitnodiging per medewerker te versturen via ‘Beheer > Medewerkers > Koppeling’. Om gebruik te kunnen maken van deze optie dien je eerst de programmarechten via ‘Beheer > Programmarechten’ toe te wijzen aan de gewenste rollen.

Microsoft account koppelen

  • Per mail ontvang je een uitnodiging om je gebruikersaccount te koppelen met Easyflex.
  • Log in via de link om te koppelen.
  • Na het inloggen is de koppeling gemaakt en klaar voor gebruik.

Inloggen met Microsoft

  • Open de Easyflex Connector of easyflex.net en kies voor ‘Inloggen met Microsoft’.
  • Log in met je Microsoft account.
  • De eerste keer dat je inlogt krijg je de vraag of de Easyflex Connector geopend mag worden. Na toestemming ben je ingelogd bij Easyflex.

Meerdere gebruikers aan één SSO account koppelen

Het is ook mogelijk om meerdere gebruikers aan één single sign on account te koppelen. Je kunt dit doen door bij de betreffende medewerker(s) op tabblad 'Koppelen' bijvoorbeeld jouw e-mailadres in te geven. Vervolgens wordt de uitnodiging verzonden naar het betreffende e-mailadres. Log via de link in om te koppelen en na het inloggen is de koppeling gemaakt. Wanneer je vervolgens gaat inloggen kun je in het inlogscherm de juiste gebruiker selecteren. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Frequently Asked Questions (veelgestelde vragen)

Medewerker resetten?

Neem hiervoor contact op met je systeembeheerder.

Ik kan niet meer inloggen met mijn Easyflex accountgegevens?

Zodra de beheerder een Microsoft account gekoppeld heeft is het niet meer mogelijk om met je Easyflex Accountgegevens in te loggen. Je kunt alleen nog inloggen met het account van je organisatie.

Kan ik in EF2GO ook inloggen met mijn Microsoft account?

Op dit moment wordt het inloggen met Microsoft in EF2GO nog niet ondersteund.

Ik heb een uitnodiging ontvangen om mijn account te koppelen maar de link werkt niet?

Als de link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser. De link is 4 uur geldig daarna dien je de medewerker opnieuw uit te nodigen voor een koppeling.

Wat heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van inloggen met Microsoft?

Om gebruik te kunnen maken van inloggen met Microsoft dien je te beschikken over Azure AD. Voor meer informatie over deze dienst klik hier.