Skip to main content
Skip table of contents

Flexwerkers > Controlelijst

Op dit tabblad wordt een controlelijst van de flexwerker getoond. Deze controlelijst bevat meldingen met daarbij vermeldt de ernst van het probleem. Deze meldingen kunnen aandachtspunten (grijs), waarschuwingen (zwart) en problemen (rood) zijn. Ook toont Easyflex detailinformatie over de meldingen. Bovenin het identificatiepaneel, wordt de status van de controles getoond. Er kunnen drie verschillende bolletjes verschijnen:

  • lichtgrijs
    er is een aandachtspunt, raadpleeg de controlelijst
  • donkergrijs
    er is een waarschuwing, raadpleeg de controlelijst
  • zwart
    er is een probleem, raadpleeg de controlelijst

Wanneer er aandachtspunten en/of waarschuwingen én problemen zijn, wordt de status altijd 'zwart' getoond. Wanneer er aandachtspunten én waarschuwingen zijn wordt de status 'donkergrijs' getoond. Met andere woorden; de belangrijkste probleemmelding bepaalt de status.

De controlelijst van een flexwerker en zzp'er zijn verschillend omdat er andere informatie


Aandachtspunt

Wanneer er bepaalde zaken ontbreken bij de gegevens van de flexwerker, welke pas nodig zijn bij een arbeidsovereenkomst en/of plaatsing, worden deze gemeld als aandachtspunten. Welke gevolgen de probleemmelding heeft, wordt uitgelegd in de detailinformatie.
Bijvoorbeeld: Er is geen betaalwijze vastgelegd.
Melding: Zonder betaalwijze kan de persoon niet worden geplaatst.

Waarschuwing

Wanneer er bepaalde zaken ontbreken bij de gegevens van de flexwerker op het moment er een arbeidsovereenkomst wordt aangemaakt en deze gegevens zijn pas nodig bij een plaatsing, worden deze gemeld als waarschuwing.
Wanneer een flexwerker tewerk is gesteld en/of er is een arbeidsovereenkomst met de flexwerker en binnen deze periode verloopt de geldigheidsdatum van een bepaald document, wordt er een waarschuwing getoond.
Bijvoorbeeld: De geldigheidsdatum van het identiteitsbewijs is verlopen.
Melding: Zonder geldig identiteitsbewijs kan de persoon niet worden geplaatst.

Probleem

Wanneer er bepaalde zaken ontbreken bij de gegevens van de flexwerker op het moment er een plaatsing wordt aangemaakt, worden deze gemeld als probleem en moet deze opgelost worden voordat er verder gegaan kan worden met de plaatsing.
Bijvoorbeeld: Er is geen Burgerservicenummer vastgelegd.

Peildatum

Je kunt voor de controlelijst ook een peildatum gebruiken. Zo kun je controleren of er meldingen zijn op een andere datum dan de huidige datum. Dit kan handig zijn wanneer je plaatsingen maakt met een ingangsdatum in de toekomst.

Melding oplossen

Wanneer de controlelijst wordt getoond, kun je de getoonde melding gelijk oplossen. Je activeert de knop 'Bewerken' en Easyflex opent gelijk het tabblad waarop het onderdeel kan worden ingevuld/aangepast. Wanneer je geen rechten hebt om het betreffende tabblad te openen geeft Easyflex hiervan een melding.


JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.