Skip to main content
Skip table of contents

Flexwerkers > Beschikbaarheid

Op dit tabblad kun je de beschikbaarheid van de flexwerker vastleggen. Bij het invoeren van een nieuwe flexwerker wordt de beschikbaarheid automatisch gevuld. De flexwerker wordt beschikbaar gesteld van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Uiteraard kun je deze beschikbaarheid wijzigen naar eventueel afwijkende beschikbaarheid van de flexwerker. Per dag van de week kan dit per dagdeel worden aangegeven. Een dag is verdeeld in 6 dagdelen:

* Van 00:00 t/m 04:00 (nachtwerkers / ploegen)
* Van 04:00 t/m 08:00 (nachtwerkers / ploegen / schoonmakers)
* Van 08:00 t/m 12:00 (ochtend)
* Van 12:00 t/m 16:00 (middagdeel 1)
* Van 16:00 t/m 18:00 (middagdeel 2)
* Van 18:00 t/m 24:00 (avondwerkers)

De beschikbaarheid wordt vastgelegd in een weekschema. Dit schema loopt altijd vanaf maandag tot en met de zondag en geldt tot een eventueel volgend vastgelegd weekschema. Ook kan de flexwerker aangeven wanneer en om welke reden hij verhinderd is. Deze verhindering wordt dan zichtbaar op het scherm. In een oogopslag kun je zien of een flexwerker al dan niet beschikbaar is. Het wijzigen van de instellingen is zeer eenvoudig.

Legenda

In dit veld wordt de legenda getoond. Zo zie je de kleuren welke bij de diverse beschikbaarheid cq. verhinderingen horen.

Grijs = Verleden
Wit = Niet beschikbaar
Groen = Beschikbaar
Rood = Verhinderd
Geel = Feestdag (worden automatisch door Easyflex gevuld)
Lichtblauw = Ziek (Wanneer een flexwerker wordt ziek gemeld, wordt vanaf de ziekmeldingsdatum de beschikbaarheid met 'lichtblauw' gevuld. Deze lichtblauwe blokjes worden elke dag getoond, tot de datum waarop de flexwerker weer beter wordt gemeld)
Donkerblauw = Plaatsing (Wanneer een flexwerker wordt geplaatst, wordt vanaf de plaatsingsdatum de beschikbaarheid met 'donkerblauw' gevuld. Deze donkerblauwe blokjes worden elke dag getoond, tot de datum waarop de plaatsing wordt beĆ«indigd) 

Elke dag dat de flexwerker daadwerkelijk heeft gewerkt (er zijn verloonde uren aanwezig) wordt een zwart puntje getoond. Wanneer je met de muis boven dit puntje hangt, wordt in een hint de informatie betreffende deze dag getoond. De datum wordt getoond, de week waarin de datum valt, het aantal gewerkte uren + de soort uren (normaal, onregelmatig of overwerk) en eventueel opgenomen reserveringen.

Algemene informatie beschikbaarheid 

In dit veld kun je aangeven wat de beschikbaarheid van de flexwerker is. Je dient een keuze te maken uit:

  • Voltijd
  • Deeltijd
  • Onregelmatige diensten
  • Vakantiewerk

Deze beschikbaarheid is in te stellen als filter in het selectiescherm van flexwerkers (Flexwerkers > Selectiescherm).

Aanvullende informatie

In dit veld kun je eventuele aanvullende informatie betreffende de beschikbaarheid ingeven.

Weekschema beschikbaarheid

Je selecteert in het schema de week waarin je de beschikbaarheid van de flexwerker wenst in te geven cq. te wijzigen. De door jou geselecteerde week, verschijnt nu in het veld 'Weekschema beschikbaarheid'. Bij het openen van het tabblad toont Easyflex hier standaard de huidige productieweek. Je kunt direct gegevens voor de betreffende week wijzigen.

Je kunt nu ingeven of de beschikbaarheid geldig is vanaf de opgegeven week of alleen voor de opgegeven week. Wanneer je kiest voor 'Geldig vanaf de opgegeven week' wordt het beschikbaarheidsschema automatisch gekopieerd naar alle weken welke volgen op de ingegeven week bij 'Weekschema beschikbaarheid'. Wanneer je kiest voor 'Geldig voor de opgegeven week' wordt het schema alleen getoond in de week welke je hebt opgegeven bij 'Weekschema beschikbaarheid'.

Met de 'Stempelfunctie' kun je de dagdelen welke de flexwerker beschikbaar is, groen maken. Met het dubbelklikken van de 'Stempelfunctie' wordt het dagdeel weer 'wit' (niet beschikbaar). 

Verhinderd in de week

Wanneer een flexwerker heeft aangegeven een bepaalde tijd niet beschikbaar te zijn, kun je deze verhindering ook vastleggen. Je selecteert eerst in het schema de week waarin de verhindering dient te worden vastgelegd. Automatisch verschijnt deze week in het veld 'Verhinderd in de week van'. Je kunt direct gegevens voor de betreffende week wijzigen.

Met de 'Stempelfunctie' kun je de dagdelen welke de flexwerker niet beschikbaar is, rood maken. Met het dubbelklikken van de 'Stempelfunctie' wordt de verhindering ongedaan gemaakt. Je kunt alleen dagdelen selecteren waarop de flexwerker beschikbaar of geplaatst is. Je kunt geen ziektedagen activeren. Tevens kun je geen dagdelen activeren welke reeds zijn aangemerkt als 'niet beschikbaar' (witte of rode blokjes).

In het venster onder de week, kun je de reden van verhindering ingeven. Hiervoor dien je eerst de betreffende dag te selecteren. Dit kun je doen door boven in het schema 'Verhinderd' op de afkorting van de dag te klikken (Ma - Di- Za). 

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.