Skip to main content
Skip table of contents

18-04-2019 - Versie 2019-08


Nieuw / Gerealiseerde wensen

Nieuw bestandsformaat voor loonbetalingen naar 'Bank wereldwijd'

Module: Beheer/Backoffice
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen/Overzichten
Tabblad: Bankgegevens/Betalingen
Melding: 527823

Indien je loonbetalingen doet aan flexwerkers waarbij een bankrekeningnummer van het type 'Bank buitenland' vastligt, wordt er momenteel een zogenaamd BTL-91 bestand gegenereerd voor deze betaalopdrachten. Vanaf 1 mei wordt dit bestandsformaat, in ieder geval door de Rabobank, vervangen door een XML bestand (SEPA). Je kunt in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Bankgegevens' bij de betaalrekening(en) instellen welk type bestand je wilt genereren voor de buitenlandse betalingen en hiermee bepaal je dus of je het 'oude' (BTL-91) of het 'nieuwe' (SEPA) formaat wilt gebruiken. Bij het aanmaken van het overzicht 'Aanmaken betaalopdrachten' wordt dan het ingestelde formaat gehanteerd.

De SEPA betalingen naar banken binnen de EU en buiten de EU komen in aparte bestanden te staan. Je dient in dat geval dus beide bestanden in te lezen bij je bank. Indien nodig kan een betaalbestand altijd nog gereset worden.

Verbeterd

De berekening van direct uitbetaalde bovenwettelijke vakantiedagen en opgebouwde reserveringen in de referteperiode voor het StiPP pensioen is verbeterd

Onderdeel: Verloning
Melding 528974

Indien je nog saldo vakantiedagen uit de referteperiode had, werden direct uitbetaalde bovenwettelijke vakantiedagen gezien als saldo uit de referteperiode en telden deze niet mee voor de pensioengrondslag. Dit is verbeterd zodat direct uitbetaalde bovenwettelijke vakantiedagen altijd meetellen voor de grondslag van het StiPP Pensioen. 
Indien de opbouw van reserveringen is verlaagd door de ET-uitruil werden reserveringen opgebouwd in de referteperiode met het verkeerde uurloon verrekend voor de grondslag voor het StiPP pensioen. Dit is verbeterd en vanaf nu wordt het ingevulde uurloon in de tab ‘Reserveringen’ van de urendeclaratie gebruikt. 
Deze verbeteringen worden doorgevoerd vanaf week 2019-18, 4-weken periode 2019-05 en maand 2019-juni. 

Wijzigingen aangebracht in tabblad Loonspecificatie worden genotificeerd

Module: Flexwerker
Onderdeel: Loonspecificatie
Tabblad: Notificatie
Melding: 528691

Vanaf nu worden wijzigingen die zijn aangebracht bij het tabblad 'Frontoffice > Flexwerker > Loonspecificaties' , zoals het invoeren van een tweede e-mailadres, genotificeerd.

Aanpassingen kopregels in overzicht bedrijfsinstellingen

Module: Backoffice 
Tabblad: Overzichten
Overzicht: Bedrijfsinstellingen 
Melding: 528575

De kopregels van het overzicht bedrijfsinstellingen zijn verduidelijkt met benamingen van het bijhorende tabblad.

Maximale document grootte aangepast naar 10MB

Module: Backoffice / Frontoffice
Onderdeel: Document management
Melding: 529108

Vanaf heden is het mogelijk om bestanden tot 10MB te uploaden.

Dataservice documentatie aangepast 

De documentatie van onze dataservice is aangepast. De actuele versie kun je in ons online handboek terugvinden bij Documenten > Easyflex documenten.

Opgelost

Uitgeruilde prestatietoeslag verlaagd niet meer de opbouw van reserveringen

Onderdeel: Verloning
Melding 528300

Indien er prestatietoeslag wordt verloond en er was sprake van ET-uitruil dan wordt de prestatietoeslag uitgeruild. De uitgeruilde prestatietoeslag verlaagde onterecht de opbouw van de reserveringen. Dit is, vanaf week 2019-18, 4-weken periode 2019-05 en maand 2019-juni, opgelost en de opbouw van de reserveringen wordt niet meer verlaagd door de uitgeruilde prestatietoeslag.

Onjuiste vermelding op overzicht bedrijfsinstellingen

Module: Beheer/Backoffice
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen/Overzichten
Tabblad: Aftrekposten
Melding: 529014

In 'Beheer> Bedrijfsinstellingen> Aftrekposten', StiPP Basis en Plus is het mogelijk om het vinkje bij 'Volledige uitruil verlaagt grondslag’aan of uit te zetten. Het overzicht 'Bedrijfsinstellingen’ toonde hier soms een onjuiste waarde. Dit is opgelost.


JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.