Skip to main content
Skip table of contents

FAQ Tips


Kan ik tekst uit en naar Easyflex verslepen?

 Je kunt heel gemakkelijk tekst vanuit o.a. Word en websites van en naar Easyflex slepen. Dit kun je doen door de betreffende tekst aan te klikken met de muis en deze in één beweging naar het veld in Easyflex te slepen. Ook andersom kun je op deze wijze tekst vanuit Easyflex verslepen naar bijvoorbeeld Word of een website. Als je een adres uit Easyflex versleept middels de knop 'kopiëren' wordt dit in de juiste vorm ook weergegeven, dus straat en huisnummer, daaronder postcode en woonplaats. Uiteraard kun je ook tekst binnen Easyflex verslepen van het ene veld naar het andere veld.

Kan ik tekst uit en naar Easyflex kopiëren?

Je kunt heel gemakkelijk tekst vanuit o.a. Word en websites van en naar Easyflex kopiëren. Dit kun je doen door de betreffende tekst te selecteren en vervolgens met CTRL+C een kopieer opdracht te geven. Je klikt in het document of veld waar je de betreffende tekst naartoe gekopieerd wilt hebben en selecteert CTRL+V. De geselecteerde tekst wordt nu gekopieerd.

Kan ik in Easyflex zoomen?

Ja, dat is mogelijk. In de nieuwste versie van de Connector (versie 2.0) is het mogelijk om Easyflex te zoomen, zodat tabbladen, icoontjes en teksten groter worden weergegeven. In 'Mijn gegevens > Connector instellingen' selecteer je het door jou gewenste percentage. Om de aanpassing te activeren dien je wel even opnieuw in te loggen.

Kun je in Easyflex ook werken met functie toetsen en het toetsenbord (in plaats van de muis)

Dit is mogelijk. Onderin de taakbalk staat welke functietoetsen je kunt gebruiken. De functietoetsen verschillen per tabblad, de functietoetsen die kunnen voorkomen zijn:

F1Help
F2Markeren
F3Zoeken
F4Beëindigen
F5Annuleren
F8Ok / Vastleggen / Selecteer
F9Menu
F11Vorige taak
F12Volgende taak

Ook heb je in de meeste schermen binnen Easyflex de mogelijkheid te werken met het toetsenbord. Je kunt alle knoppen activeren waarbij de eerste letter onderstreept is, bijvoorbeeld 'Nieuw'. Je activeert nu de knoppen Alt + N gevolgd door een spatie. De knop 'Nieuw' wordt nu automatisch geactiveerd. Met behulp van de Tab-toets kun je naar het volgende veld.

Hoe kan ik in Easyflex speciale tekens invoeren, bijvoorbeeld e met een streepje erboven of o met dubbele punt erboven?

Een e met een streepje kun je genereren door eerst het streepje (naar links of naar rechts) te activeren en daarna direct de letter e: é. Ook overige tekens kun je zo selecteren, bijvoorbeeld eerst de dubbele aanhalingstekens en dan de letter o: ö. Dit werkt zo bij alle klinkers (i, o, e, u, a).

Het printen van loonspecificaties duurt heel erg lang, wat zou ik hieraan kunnen doen?

 Als het een loonspecificatie betreft met een achtergrond afbeelding zou je de dpi van de afbeelding kunnen verlagen. Dit versnelt het printproces.JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.