Skip to main content
Skip table of contents

28-07-2016 - Versie 2016-16

Mededelingen

Schrijf je nu in voor de Easyflex nieuwsbrief

24653338

24653338

Nieuw

24653338

24653338

24653338

24653338

24653338

Verbeterd

24653338

24653338

Opgelost

24653338


Mededelingen

Met eigen ogen de nieuwe mogelijkheden zien? Meld je nu aan voor de webinar Easy update

Up-to-date zijn van wat er in de nieuwe versie van Easyflex beschikbaar is gekomen?
Na een update gaan we iedere maandag om 10:00 uur van start met de webinar Easy update waarin we je in vogelvlucht laten zien wat de nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en opgeloste items zijn.

Meld je aan om deel te nemen.

Nieuwe e-mailtemplate beschikbaar ten behoeve van uitnodiging Flexwrapp

Bij het uitnodigen van flexwerkers voor Flexwrapp kun je gebruik maken van de standaard tekst of een e-mailtemplate. Voor het gebruik van een e-mailtemplate is er een voorbeeld toegevoegd aan 'FAQ > E-mailtemplates'.
Maak het jezelf makkelijk en gebruik deze template! Het toevoegen van de template doe je in 'Beheer > Document management > Templates > Nieuw > E-mailtemplate flexwerker'.

Nieuw

Mogelijkheid om het automatisch starten van Adobe Reader bij inloggen uit te schakelen

Module: Mijn gegevens
Onderdeel: Werklocatie
Melding: 519539

Adobe Reader wordt altijd automatisch als achtergrond proces op je computer gestart bij het inloggen in Easyflex. Dit leverde in sommige gevallen problemen op, omdat het proces niet automatisch wordt afgesloten bij het uitloggen. Daarom heb je vanaf nu de mogelijkheid om zelf te kiezen of Adobe Reader gestart moet worden bij het inloggen.

Op het tabblad 'Mijn gegevens > Werklocatie' kun je het vinkje uitzetten bij 'Automatisch starten Adobe Reader'. Dit betekent dat Adobe niet meer automatisch wordt gestart bij het inloggen. Pas bij het printen van documenten wordt er een proces gestart. Het PDF bestand wordt geminimaliseerd op de computer weergegeven en moet handmatig afgesloten worden.

Vanaf nu kun je licenties bestellen via het nieuwe scherm 'Beheer > Administratie'

Module: Beheer
Onderdeel: Administratie
Tabblad: Licenties
Melding: 519254

Vanaf nu kunnen licenties besteld en opgezegd worden via het scherm 'Beheer > Administratie'. Wanneer je dit scherm wilt gaan gebruiken, dien je eerst de programmarechten van één of meerdere rollen aan te passen in 'Beheer > Programmarechten'.

Extra informatie samenwerkende werkmaatschappijen in 'Fiscaal-sociaal' en 'Vaste beloningen'

Module: Frontoffice
Onderdeel: Flexwerkers
Tabblad: Fiscaal-sociaal / Vaste beloningen
Melding: 519124

Op het tabblad 'Fiscaal-sociaal' en het tabblad 'Vaste beloningen' bij de flexwerker zijn

informatie knoppen beschikbaar gekomen. Deze knoppen laten informatie zien over aftrekposten (naast de datum), vaste beloningen (rechts onder de looncomponenten) en de zorgverzekering (rechts onder de verzekeringen) die zijn vastgelegd in een samenwerkende werkmaatschappij. Om de informatie knop te kunnen zien moet je een samenwerking hebben met de werkmaatschappij waarin de flexwerker bekend is. Of de flexwerker bekend is in de samenwerkende werkmaatschappij wordt gecontroleerd op basis van het registratienummer.

Deze
informatie knoppen zijn handig om snel informatie te kunnen zien van de flexwerker die ook is gekopieerd naar een samenwerkende werkmaatschappij. Zo voorkom je het dubbel vastleggen van gegevens.

Vanaf nu is de aanmaakdatum van de factuur te vermelden op de factuur

Module: Beheer
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen
Tabblad: Facturen
Melding: 519446

Vanaf nu is het mogelijk om de aanmaakdatum op de factuur te vermelden. Dit leg je vast in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Facturen'. De betaaltermijn wordt dan gerekend vanaf de aanmaakdatum van de factuur.

Voor Flexwrapp zijn nu de kleuren aan te passen

Module: Beheer
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen
Tabblad: Flexwrapp
Melding: 519469

Vanaf nu is het mogelijk om in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Flexwrapp' de kleuren van de Flexwrapp aan te passen. Er kunnen drie kleuren aangepast worden: Algemene kleur, Kleur van de iconen en Achtergrondkleur Dashboard.


Verbeterd

Gebruik beslagvrije voet bij loonbeslag verbeterd

Module: Frontoffice
Onderdeel: Flexwerkers
Tabblad: Cao-overige
Melding: 518596

Als er bij een loonbeslag iets extra's wordt uitbetaald, zoals overwerkuren, dertiende maand, vakantiegeld etc., dan gaat dit gehele extra bedrag naar het loonbeslag. Dit loon wordt niet meegeteld voor de beslagvrije voet. Om te berekenen welk netto deel van het loon niet meetelt voor de beslagvrije voet berekent Easyflex het bruto deel naar rato en past dat toe op het netto deel. Na het vervallen van de voordeelregel kwam het voor dat het naar rato berekende netto deel ervoor zorgde dat het nettoloon onder de beslagvrije voet viel. Dit is aangepast, zodat minimaal de beslagvrije voet als nettoloon overblijft als er naast het normale loon iets extra's wordt betaald. Als er bijvoorbeeld alleen vakantiegeld wordt uitbetaald, dan gaat dit in het geheel naar de beslaglegger.

Aantal karakters bij eenheid 'Stuks' vergroot naar 5

Module: Frontoffice
Onderdeel: Plaatsing / Urendeclaratie
Tabblad: Looncomponenten
Melding: 519248

Bij gebruik van een looncomponent type 'Vergoedingen' of 'Inhoudingen' kun je onder andere kiezen voor de eenheid 'Stuks'. Hierin was het mogelijk het aantal van 4 karakters in te geven. Dit is verhoogd naar 5 karakters.

Opgelost

Nieuwe premiepercentages voor pensioenregeling gedurende een loonjaar worden weer juist opgeslagen

Module: Beheer
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen
Tabblad: Aftrekposten
Melding: 519603

Indien er in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Aftrekposten' gedurende een loonjaar nieuwe premiepercentages vastgelegd werden voor een algemeen pensioenfonds werden deze gegevens niet goed getoond en opgeslagen. Dit is aangepast. Als je nu nieuwe premiepercentages vastlegt met ingang van een bepaalde maand blijven deze bewaard.
JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.