Skip to main content
Skip table of contents

DM > Lettertypen

Easyflex biedt de mogelijkheid om templates te genereren in PDF formaat. Wanneer je hier gebruik van maakt dien je in Easyflex aan te geven van welke lettertypen je gebruik maakt, zodat deze lettertypen op de juiste manier gebruikt worden wanneer er een PDF document gemaakt wordt. Easyflex heeft reeds een aantal veelvoorkomende lettertypen voor je toegevoegd. Deze lettertypen worden grijs getoond. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf extra lettertypen toe te voegen. Lettertypen die door Easyflex zijn vastgelegd kun je niet verwijderen. Lettertypen die je zelf hebt toegevoegd kun je wel verwijderen.

Wanneer je een nieuw lettertype wilt toevoegen dien je allereerst een Word-document te maken waarin de verschillende lettertypen gebruikt worden. Het is mogelijk om meerdere lettertypen in één document te gebruiken, zodat je in één keer meerdere lettertypen kunt toevoegen. In Microsoft Word ga je naar Bestand > Opties > Tabblad 'Opslaan' en zet je een vinkje bij de optie 'Lettertypen in het bestand insluiten'. Vervolgens dien je het bestand op te slaan op jouw computer als .docx formaat. Nu kun je dit bestand importeren in Easyflex. Klik op de knop 'Nieuw' en selecteer het bestand dat je zojuist gemaakt hebt. Vervolgens krijg je de melding dat Easyflex het document aan het scannen is. Wanneer Easyflex klaar is met het scannen van het document krijg je de melding welke lettertypen gevonden zijn en of deze al dan niet zullen worden toegevoegd (lettertypen die reeds bekend zijn worden niet nogmaals toegevoegd).

Het insluiten van de lettertypen zorgt ervoor dat het bestand erg groot wordt. Let erop dat je het bestand daarna niet importeert als template, want dan kost het elke keer veel opslagruimte wanneer je deze template genereert. Je kunt in dat geval het document nogmaals opslaan en de optie 'Insluiten’ weer uitzetten voordat je het document als template importeert.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.