Skip to main content
Skip table of contents

24-09-2015 - Versie 2015-16

Belangrijke mededelingen

Schrijft u nu in voor de Easyflex nieuwsbrief

24653433

Nieuw / Gerealiseerde wensen

24653433

24653433

24653433

Verbeterd

24653433

Opgelost

24653433


Belangrijke mededelingen

Met eigen ogen de nieuwe mogelijkheden zien? Meldt u nu aan voor de webinar Easy update

Up-to-date zijn van wat er in de nieuwe versie van Easyflex beschikbaar is gekomen?
Na een update gaan we iedere maandag om 10:00 uur van start met de webinar Easy update waarin we u in vogelvlucht laten zien wat de nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en opgeloste items zijn.

De webinar voor deze en de vorige versie (2015-15) worden samengevoegd met de webinar van maandag 12 oktober 2015. Meldt u aan om deel te nemen.

Nieuw / Gerealiseerde wensen

Overzicht 'Signalering transitievergoeding' en signalering transitievergoeding in 'Cao-overige'

Module: Backoffice / Frontoffice / Mijn gegevens
Onderdeel: Overzichten / Flexwerkers
Tabblad: Cao-overige
Overzicht: Signalering transitievergoeding
Melding: 516606

Vanaf 1 juli 2015 is de transitievergoeding ingevoerd. Dit betekent dat wanneer er een dienstbetrekking van twee jaar is, bij ontslag een transitievergoeding dient te worden betaald. Om het verstrijken van twee jaar tijdig te signaleren is er een nieuw overzicht gemaakt. Het overzicht heet: 'Signalering transitievergoeding'. Ook in het tabblad 'Cao-overige' van de flexwerkers en vaste medewerkers wordt er nu een indicatie gegeven van de datum waarop de transitievergoeding zou ingaan. Voor meer informatie over de transitievergoeding verwijzen wij naar 'www.transitievergoeding.nl'.

Vergeet niet het nieuwe overzicht beschikbaar te stellen. Dit kan in 'Beheer > Aansturing overzichten'.

Nu beschikbaar: Nieuwe standaard modelovereenkomsten van ABU en NBBU vastgelegd als template

Module: Beheer
Onderdeel: Templates

De nieuwe modelovereenkomsten die uitgegeven zijn door de ABU en NBBU zijn door Easyflex als standaard template vastgelegd. Tevens zijn de documenten gevuld met mergefields zodat er door middel van verwijzingen gegevens worden gevuld. Indien u gebruik wilt maken van deze templates kunt u deze als volgt beschikbaar stellen:

  • In 'Beheer > Document management > Templates > Overzicht' alle huidige documenten verwijderen indien u de oude template(s) niet wilt behouden
  • Kies in 'Beheer > Document management > Templates > Bibliotheek' voor het juiste document en klik op ‘Kopieren’. Voer de rest van de velden in en klik vervolgens op 'Opslaan' om de template toe te voegen.

Nu beschikbaar: F.A.Q. met meest gestelde vragen van controlerende instanties

Module: Handboek
Onderdeel: FAQ
Tabblad: Controlerende instanties
Melding: 517599

Iedereen heeft te maken met instanties die de administratie komen controleren. Deze controlerende instanties stellen vaak vragen waar u niet elke dag mee te maken heeft. Hiervoor is er een F.A.Q. opgesteld met de meest voorkomende vragen en hoe deze beantwoord kunnen worden. Zie de 'F.A.Q. > Controlerende instanties' voor de vragen en antwoorden.

Verbeterd

Vaste medewerkers verlonen met flexibele uren

Module: Frontoffice
Onderdeel: Flexwerkers / Correcties / Urendeclaraties
Melding: 516856

Sinds afgelopen mei worden vaste medewerkers verloond met behulp van het looncomponent 'Vast loon'. Daarnaast zijn er veel extra mogelijkheden bij gekomen voor vaste medewerkers. Hierdoor is het bewerken van gegevens vergemakkelijkt. Dit is opnieuw verbeterd door het per 5 oktober mogelijk te maken flexibele uren te verwerken. Oproepkrachten in eigen dienst of parttimers met wisselende uren kunnen nu ook gemakkelijk worden verwerkt. Het toepassen van het looncomponent 'Loon normale uren' is nu weer mogelijk en werkt zoals dit ook werkt voor flexwerkers. Uiteraard met de uitzondering dat er geen facturatie aan is gekoppeld.

Opgelost

Automatisch aangemaakte plaatsingen bij inlezen urenbestand in alle gevallen weer te accorderen

Module: Backoffice / Frontoffice
Onderdeel: Urenbestanden / Plaatsingen
Tabblad: Lonen en tarieven
Melding: 517635

Als de flexwerker een arbeidsovereenkomst heeft en er wordt door een urenbestand een plaatsing gegenereerd, dan werd er een verkeerde code Cao in de plaatsing vastgelegd. Hierdoor kon de plaatsing niet worden geaccordeerd. Dit is opgelost.

 

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.