Skip to main content
Skip table of contents

17-12-2015 - Versie 2015-22

Belangrijke mededelingen

Schrijf je nu in voor de Easyflex nieuwsbrief

24653426

24653426

24653426

24653426

Nieuw

24653426

24653426


Belangrijke mededelingen

Met eigen ogen de nieuwe mogelijkheden zien? Meld je nu aan voor de webinar Easy update

Up-to-date zijn van wat er in de nieuwe versie van Easyflex beschikbaar is gekomen?
Na een update gaan we iedere maandag om 10:00 uur van start met de webinar Easy update waarin we u in vogelvlucht laten zien wat de nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en opgeloste items zijn.

Meld je aan om deel te nemen.

De jaarovergang naar 2016 kan worden uitgevoerd

De percentages en premies voor 2016 zijn bekend gemaakt door de overheid en zijn verwerkt in Easyflex. De jaarovergang naar en de kostprijzen voor 2016 kan nu worden uitgevoerd en berekend. De processtappen van de jaarovergang zijn te vinden in 'Procesbeschrijvingen > Jaarovergang > Jaarovergang 2015-2016' in het handboek.

Bekijk nu de Easyvideo van de jaarovergang 2015 - 2016! Voor het beste resultaat gebruikt u de instelling 720p HD en volledig scherm.

Aanlevering van PDO-bestand 2015 aan StiPP doen na 1 januari 2016

Module: Backoffice
Onderdeel: Overzichten
Overzicht: Pensioenaanlevering

De aanleveringen van 2015 met pensioengegevens van StiPP bevat vanaf de vorige productie twee extra gegevens per persoon in de aanlevering. Van de StiPP mocht dit per direct worden doorgevoerd. Nu blijkt dat StiPP nog niet klaar is voor deze wijzigingen en dat zorgt ervoor dat de aanleveringen van 2015 worden afgekeurd door de StiPP. Er is nu afgesproken met de StiPP dat klanten de aanleveringen over 2015 mogen aanleveren na 1 januari 2016. Dan worden de bestanden wel goed verwerkt. Er is toezegging dat er geen boetes worden opgelegd voor (te) late aanleveringen.

Rekenregels artiestenverloning 2016 en premiekortingen participatiewet nog onbekend

Voor het loonjaar 2016 zijn de rekenregels, af te dragen loonheffingen, voor de artiesten nog niet bekend gemaakt door de overheid. Voor de pro forma verloningen in Easyflex van een artiest worden nu fictieve loonheffingen bedragen gebruikt. De niet artiesten (pro forma) verloningen bevatten wel de laatste rekenregels en geven een correct resultaat.
De premiekortingen voor de arbeidsgehandicapten en de doelgroep banenregeling zijn nog niet volledig bekend. Zodra de uitvoer van de premiekortingen bekend zijn, worden deze waar nodig aangepast in Easyflex.

Nieuw

Wijzigingen t.b.v. Netto equivalent wettelijk minimumloon

Module: Beheer / Frontoffice
Onderdeel: Bedrijfsinstellingen / Flexwerkers
Tabblad: Looncomponenten / Loonspecificaties

Vanaf 1 januari 2016 wordt de term 'Netto equivalent wettelijk minimumloon' toegepast in de verloning. Het maken van de onderliggende berekening is in volle gang binnen Easyflex. De eerste voorbereidingen hierop zijn al zichtbaar in Easyflex. In 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Looncomponenten' is een instelling toegevoegd om te bepalen of een looncomponent wel of niet meetelt voor de berekening. Ter controle wordt op het overzicht 'Bedrijfsinstellingen' getoond welke looncomponenten er meetellen voor de netto equivalent berekening.
Bij de flexwerkers in het scherm van de loonspecificaties is een nieuw tabblad toegevoegd. Het tabblad 'Netto equivalent WML' toont nu nog geen gegevens aangezien de daadwerkelijke berekening op dit moment nog niet wordt uitgevoerd binnen Easyflex. Zodra de berekening wordt uitgevoerd wordt in dit tabblad de opbouw en uitkomst van de netto equivalent berekening getoond.

Personele lening in de loonaangifte 2016

Module: Frontoffice
Onderdeel: Flexwerkers
Tabblad: Fiscaal-sociaal

In het tabblad 'Fiscaal-sociaal' van de flexwerker is onder 'Gegevens voor loonopgave' een wijziging aangebracht. Voorheen kon men aangeven of er een personele lening van toepassing was. Dit was voldoende informatie voor de Belastingdienst. Vanaf 2016 moet er een bedrag worden aangegeven in de loonaangifte naar de Belastingdienst. Dit bedrag kan vanaf nu worden ingegeven bij de flexwerker op het tabblad 'Fiscaal-sociaal'.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.