Skip to main content
Skip table of contents

Easyflex en je website

Webservices en webpageservices

Je kunt je website koppelen met Easyflex, zodat gegevens uit Easyflex beschikbaar worden gesteld op je website en andersom. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gegevens over een vacature die je in Easyflex vastlegt en door middel van een druk op de knop ook beschikbaar komt op je eigen website. Maar ook kunnen flexwerkers zich inschrijven via je website en vervolgens kunnen deze gegevens worden geïmporteerd in Easyflex. Easyflex biedt twee mogelijkheden om jouw website te koppelen, te weten: Webservices en Webpageservices.

Webservices

De Easyflex webservice is een interface, gebaseerd op het SOAP protocol, die gebruikt kan worden om een applicatie en/of website te koppelen aan Easyflex. De webservices biedt een set van functies waarmee je data kunt opvragen uit Easyflex of bijvoorbeeld een inschrijving kunt versturen. Je ontwikkelaar kan je website naar eigen inzicht ontwerpen en op gewenste pagina's de webservices aanroepen om gegevens uit Easyflex te tonen.

Kenmerken:

 • Standaard protocol
  Webservices is gebaseerd op het standaard SOAP/XML protocol, dit protocol is in veel ontwikkelomgevingen standaard geïntegreerd of er zijn modules voor beschikbaar (bijvoorbeeld .NET of PHP). Dit maakt het voor je ontwikkelaar eenvoudiger en sneller om te koppelen met Easyflex.
 • Flexibel
  De webservices bieden een set van functies waarmee je data uit Easyflex kunt opvragen. Je bent niet gebonden aan de layout / vormgeving van de webpageservice maar kunt je website geheel naar eigen wensen indelen.
 • Zelf programmeren
  De webservices omvat een set van functies waarmee gekoppeld kan worden met Easyflex. Dit houdt in dat je ontwikkelaar de website zelf zal moeten ontwerpen en de koppeling moet programmeren. De ontwikkeling van je website zal hierdoor meer tijd in beslag nemen.
 • Gratis
  Het gebruik van de webservices is gratis

Webpageservices

De webpageservices zijn door Easyflex ontworpen webpagina's die door middel van een frame op jouw website kunt integreren. De inhoud en layout is door Easyflex bepaald en geprogrammeerd. Je kunt door middel van je eigen stylesheet de vormgeving van deze pagina's aanpassen, denk hierbij aan kleuren en lettertypen.

Kenmerken: 

 • Vormgeving aanpasbaar met stylesheet
  De vormgeving van de webpageservice is aanpasbaar door middel van je eigen stylesheet. Hierin kun je bijvoorbeeld kleurstellingen of lettertypen wijzigen. Ook kun je bepaalde gegevens/velden verbergen.
 • Beperkte flexibiliteit
  De webpageservice is enkel vorm te geven met behulp van een stylesheet. Functionaliteiten toevoegen en bijvoorbeeld de inhoud van de pagina's wijzigen is niet mogelijk.
 • Snelle implementatie, dus lage ontwikkelingskosten
  Doordat je webdesigner niet de gehele website hoeft te ontwerpen / programmeren, maar alleen de stylesheets hoeft aan te passen, is een website met behulp van de webpageservice snel geïmplementeerd.
  Dit resulteert weer in lagere ontwikkelingskosten van de website.
 • Gesplitst in 4 onderdelen
  De webpageservice is opgedeeld in de volgende 4 onderdelen:
  Flexwerkers – inloggen, gegevens inzien, loonspecificaties downloaden en declaraties invullen
  Inleners – inloggen, gegevens inzien, facturen downloaden en declaraties invullen
  Vacatures – Zoeken in vacatures en reageren op vacatures, de reactie komt meteen in Easyflex te staan.
  Inschrijven – Een uitgebreid inschrijfformulier voor nieuwe kandidaten, de inschrijving komt meteen in Easyflex te staan.
 • Eenmalige vergoeding
  Voor het gebruik van de Easyflex webpageservice is per werkmaatschappij (omgeving) een eenmalige vergoeding verschuldigd van € 1500,- excl. Btw

De key aanvragen

De definitieve keys voor de Webservice en Webpageservice kun je zelf inschakelen via 'Beheer > Administratie > Webservice' en 'Beheer > Administratie > Webpageservice'. Op deze tabbladen kun je zelf de definitieve keys genereren. 
Let op: de test keys voor Webservice en Webpageservice dienen altijd aangemaakt te worden door Easyflex. 

Beheer > Administratie > Webservice

Voor het genereren van de de definitieve Webservice key kun je een vinkje zetten bij Ingeschakeld. De key wordt nu automatisch gegenereerd en kan gekopieerd worden naar het klembord. Ook kun je op dit tabblad zelf jouw IP adressen beheren. Je kunt zelf nieuwe IP adressen toevoegen, wijzigen en verwijderen. De ingevoerde gegevens blijven getoond op dit tabblad. Ook wordt er een notificatie vastgelegd in 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Notificaties’.

Beheer > Administratie > Webpageservice 

Aan de definitieve key voor de Webpageservice zijn eenmalige kosten verbonden. Hiervoor dient er een order getekend naar Easyflex verzonden te worden. Nadat Easyflex deze order heeft ontvangen zal dit ingeschakeld worden. Hierna kun je in 'Beheer > Administratie > Webpageservice’ de aanroepende website en CSS-locatie invoeren. Hierna kun je de key zelf genereren en kopiëren. Let op: De gegenereerde key blijft niet getoond op dit tabblad. Vanwege het feit dat er meerdere Webpageservice keys gegenereerd kunnen worden. Wanneer je de gegevens terug wilt zien kan dit via 'Beheer > Bedrijfsinstellingen > Notificaties’. Wanneer Easyflex de Webpageservice nog niet ingeschakeld heeft zal dit getoond worden in een tekst en zijn de velden voor Aanroepende pagina en CSS-locatie nog grijs.

SOAP guide


SOAP guide is dé tool om je websitebouwer/ICT’er verder op weg te helpen. De SOAP guide is ontwikkeld om de koppeling met Easyflex, met behulp van de web- en dataservice, te vergemakkelijken. Voor wie nog niet bekend is met de web- en dataservice: hiermee kun je je website en/of een ander softwarepakket aan Easyflex koppelen.


Hoe werkt het?
Simpel: voer je licentie key in, typ een zoekwoord in, kies de juiste parameters, voer een ‘call/request’ uit om informatie op te halen en je ontvangt direct response vanuit de Easyflex database. Zo kan er gemakkelijk getest worden met de web- en dataservice en je eigen Easyflex omgeving.


Direct aan de slag gaan? Ga dan naar https://soapguide.easyflex.net/ (voor productie-omgeving) of naar https://soapguide-sandbox.easyflex.net/ (voor Sandbox-omgeving).


Mocht de websitebouwer/ICT'er toch nog vragen hebben kunnen deze gesteld worden via: koppelingen@easyflex.nlJavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.