Skip to main content
Skip table of contents

Tips & Tricks

Tabbladen als favoriet instellen, donkere modus, zoekfunctionaliteiten en een groter lettertype in de Easyflex Connector! Wist jij al dat dit kan?

Zoekfunctionaliteiten

Ken jij deze handige zoekfuncties en sneltoetsen in de Easyflex Connector al?

Zoekbalk

 • Rechts bovenin Easyflex vind je een zoekbalk. Je kunt hier op allerlei dingen zoeken, bijvoorbeeld op naam, registratienummer, factuurnummer, geboortedatum, etc.
 • Je kunt de zoekfunctie selecteren met je muis maar dit kan ook met Met CTRL + F.
 • Zoeken op namen (flexwerkers, relaties, etc.) werkt ook als je een deel van de naam invult. Begin maar eens te typen en je ziet de zoekresultaten veranderen. Voor zoeken op nummers (registratienummers, factuurnummers, etc.) dien je het volledige nummer in te voeren om resultaat te krijgen.
 • Zoeken op e-mailadres (flexwerkers) werkt indien je het volledige e-mailadres in geeft.
 • Je kunt in dit veld ook gegevens (nummers of namen) plakken (CTRL + V).

Linker menu

 • In het linker menu in de Easyflex Connector zit ook een zoekfunctie. Deze kun je handmatig activeren door onderin de balk op het vergrootglas te klikken maar het kan ook middels de toets F9.
 • In een aantal Easyflex onderdelen is deze zoekfunctie echter al automatisch geactiveerd: als je je in één van de hoofdmenu’s bevindt (Frontoffice, Backoffice, Beheer, Mijn gegevens) kun je direct beginnen met typen om te zoeken in de menu.
 • Dit geldt ook voor wanneer je op het dashboard van de flexwerker of relatie zit, of op het tabblad ‘Bedrijfsinstellingen’ (Algemeen).

  Een voorbeeld:
 • Als je het dashboard van de flexwerker geopend hebt en je typt ‘l’ worden alle tabbladen waar die letter in voorkomt geel gearceerd. Als je verder typt en je typt ‘loon’ zie je dat er 4 resultaten geel worden.
 • Door met de pijltjestoetsen naar beneden (of boven) te navigeren, scroll je als het ware door de matchende resultaten.
 • Heb je het gewenste tabblad gevonden kun je dit bevestigen met ‘Enter’ waardoor het tabblad geopend wordt.
 • Je kunt dus zonder je muis te gebruiken en met alleen je toetsenbord bijvoorbeeld het tabblad 'Loonspecificaties' van flexwerker x openen: CTRL + F om de zoekbalk rechts bovenin te activeren, daarna kun je het flexwerkernummer typen of plakken (CTRL + V), Enter om het dashboard van de flexwerker te openen en dan ‘loons’ typen en Enter om dit tabblad te openen.

Looncomponenten

 • Ook in Beheer > Bedrijfsinstellingen > Looncomponenten zit een zoekfunctie. Open het tabblad en typ bijvoorbeeld ‘PAWW’, dan worden de looncomponenten voor de PAWW bijdrage en PAWW compensatie geel gearceerd. Door te navigeren met de pijltjestoetsen heb je snel het juiste looncomponent te pakken.

Kopiëren gegevens

CTRL + K

Met CTRL + K kun je een aantal dingen kopiëren:

 • Het registratienummer van de flexwerker of relatie, in de lijst met zoekresultaten van flexwerkers en relaties in FO > Flexwerkers en FO > Relaties.
 • Het declaratienummer van een geselecteerde urendeclaratie (in het tabblad Urendeclaraties).

Bovenbalk

Het mogelijk om de gegevens van de flexwerker die worden weergegeven boven aan ieder tabblad te kopiëren doormiddel van 'CTRL + C'.

Favorieten

Je kunt ook schermen toevoegen aan je favorieten. Dit kun je doen door met je rechter muisknop te klikken op het item in het linker menu dat je wil toevoegen aan je favorieten en vervolgens te klikken op '... markeren als favoriet'. De schermen worden vervolgens links boven in de connector getoond op de zelfde volgorde als ze oorspronkelijk staan. De favorieten worden opgeslagen en zijn account gebonden dit betekend dat je de zelfde 'Favorieten' ziet wanneer je wisselt naar een andere werkmaatschappij zolang je hier toegang tot hebt met het zelfde account.

Connector instellingen

Zoom

Zo kun je ervoor kiezen of de Easyflex applicatie op 100% of vergroot moet worden weergegeven. Middels het zoompercentage kun je een grotere of kleinere weergave instellen. Na het aanpassen van het zoompercentage dien je opnieuw in te loggen in Easyflex om de wijziging actief te maken. Heb je ook al een zoom percentage ingesteld op jouw desktop of laptop? Dan wordt het zoom percentage dat je in Easyflex instelt daar nog bovenop toegepast. Ook is het mogelijk om een percentage lager dan 100% te selecteren. Staat je computer bijvoorbeeld ingesteld op 150% maar wil je Easyflex wel op 100% weergeven? Dan kies je in Easyflex voor een percentage lager dan 100%.

Maximaliseren bij starten

Daarnaast wordt de Easyflex applicatie standaard niet fullscreen weergegeven. Middels de optie 'Maximaliseren bij starten' stel je in dat de Easyflex applicatie wel standaard fullscreen wordt opgestart. Eenmaal ingelogd kun je altijd nog maximaliseren of minimaliseren.

Kleuren

Standaard staat deze instelling op 'Automatisch', wat betekent dat de Windows instellingen worden toegepast. Je kunt daarnaast een keuze maken tussen 'Donker' en 'Licht'. Wanneer je een aanpassing opslaat wordt deze pas actief wanneer je de Connector opnieuw opstart.


JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.