Op dit tabblad kun je aangeven of het veld 'Werkzaamheden' in de aanvraag en/of plaatsing verplicht ingevuld moet worden. Daarnaast is het mogelijk om de toepassingen vast te leggen voor de loon- en tariefafspraken welke bij relaties kunnen worden ingeven (Frontoffice > Relatie > Loon- en tariefafspraken). Het is onder andere mogelijk om voor het onderhoud van deze loon- en tariefafspraken bepaalde medewerkers te autoriseren. Er worden nieuwe loon- en tariefafspraken gemaakt indien in de plaatsing een loonschema is geselecteerd en de flexwerker wordt een jaar ouder. Dit is alleen van toepassing bij het volgen van de inlenersbeloning. Bij het volgen van de ABU loonschaal wordt het loon op 1 januari verhoogd. Als er aan een loonschema een tarievenschema is gekoppeld wordt ook het tarief aangepast.Verplicht toepassen aanvraag

Invullen veld Werkzaamheden

Wanneer je een vinkje zet bij 'Invullen veld Werkzaamheden' is het bij het aanmaken van een aanvraag verplicht om in het veld 'Omschrijving werkzaamheden (intern)' een omschrijving van de werkzaamheden in te geven. 

Verplicht toepassen plaatsing

Tarievenschema

In dit veld bepaal je of de tarievenschema's van de relatie verplicht moeten worden toegepast. Wanneer je deze optie aanvinkt, is plaatsen alleen mogelijk wanneer er binnen de plaatsing een tarievenschema van de relatie is opgenomen. Wanneer je deze optie niet aanvinkt, is plaatsen zonder tarievenschema mogelijk.

Niet verplicht voor

Wanneer je de keuze heeft gemaakt om tarievenschema's verplicht toe te passen, kun je ervoor kiezen om voor bepaalde rollen deze verplichting uit te schakelen. Je kiest dan een bepaalde rol uit het selectiescherm. De medewerker met deze rol is nu niet verplicht om bij een plaatsing een tarievenschema toe te passen.

Indien niet beschikbaar

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om tarievenschema's verplicht toe te passen, ben je ook verplicht om in dit veld een keuze te maken uit twee opties, welke van toepassing zijn indien er bij een relatie geen tarievenschema's zijn aangemaakt. Deze opties zijn:

  • dan is handmatige invoer toegestaan

  • dan is plaatsing niet mogelijk

Indien niet beschikbaar dan is handmatige invoer toegestaan; de medewerker kan nu handmatig een tarievenschema aanmaken bij de plaatsing.
Indien niet beschikbaar dan is plaatsing niet mogelijk; de medewerker kan nu de plaatsing niet doorvoeren. Er dient eerst een tarievenschema te worden aangemaakt bij de betreffende relatie.

Autorisatie onderhoud

In dit veld kun je autorisatie verlenen aan een medewerker met een bepaalde rol voor het invoeren, wijzigen of verwijderen van een tarievenschema bij een relatie. Wanneer je de optie aanvinkt, ben je verplicht een rol te selecteren. Alleen de medewerker met deze rol is nu geautoriseerd om tarievenschema's bij een relatie in te voeren, te wijzigen of te verwijderen. Alle andere medewerkers kunnen alleen een tarievenschema bekijken. Wanneer je geen autorisatie verleent, heeft elke medewerker de rechten voor het invoeren, wijzigen of verwijderen van een tarievenschema.

Loonschema

In dit veld bepaal je of de loonschema's van de relatie verplicht moeten worden toegepast. Wanneer je deze optie aanvinkt, is plaatsen alleen mogelijk wanneer er binnen de plaatsing een loonschema van de relatie is opgenomen. Wanneer je deze optie niet aanvinkt, is plaatsen zonder loonschema mogelijk.

Niet verplicht voor

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om loonschema's verplicht toe te passen, kun je ervoor kiezen om voor bepaalde rollen deze verplichting uit te schakelen. Je kiest dan een bepaalde rol uit het selectiescherm. De medewerker met deze rol is nu niet verplicht om bij een plaatsing een loonschema toe te passen.

Indien niet beschikbaar

Wanneer je de keuze heeft gemaakt om loonschema's verplicht toe te passen, ben je ook verplicht om in dit veld een keuze te maken uit twee opties, welke van toepassing zijn indien er bij een relatie geen loonschema's zijn aangemaakt. Deze opties zijn:

  • dan is handmatige invoer toegestaan

  • dan is plaatsing niet mogelijk

Indien niet beschikbaar dan is handmatige invoer toegestaan; de medewerker kan nu handmatig een loonschema aanmaken bij de plaatsing.
Indien niet beschikbaar dan is plaatsing niet mogelijk; de medewerker kan nu de plaatsing niet doorvoeren. Er dient eerst een loonschema te worden aangemaakt bij de betreffende relatie.

Autorisatie onderhoud

In dit veld kun je autorisatie verlenen aan een medewerker met een bepaalde rol voor het invoeren, wijzigen of verwijderen van een loonschema bij een relatie. Wanneer je de optie aanvinkt, ben je verplicht een rol te selecteren. Alleen de medewerker met deze rol is nu geautoriseerd om loonschema's bij een relatie in te voeren, te wijzigen of te verwijderen. Alle andere medewerkers kunnen alleen een loonschema bekijken. Wanneer je geen autorisatie verleent, heeft elke medewerker de rechten voor het invoeren, wijzigen of verwijderen van een loonschema.

CAO schaal bij inlenersbeloning

In dit veld bepaal je of de CAO schaal bij een inlenersbeloning van de relatie verplicht moeten worden vastgelegd. Wanneer je deze optie aanvinkt, is het verplicht in de plaatsing van de flexwerker de loonschaal te noteren wanneer er gekozen wordt voor de inlenersbeloning. Wanneer je deze optie niet aanvinkt, is het mogelijk in de plaatsing de inlenersbeloning vast te leggen zonder dat de loonschaal van de inlenersbeloning hoeft te worden genoteerd.

Indien je de NBBU CAO volgt wordt elke flexwerker volgens de inlenersbeloning verloond.

Invullen veld Werkzaamheden

Wanneer je een vinkje zet bij 'Invullen veld Werkzaamheden' moet het veld 'Werkzaamheden' in de plaatsing op tabblad 'Werk en personeel' verplicht gevuld worden. Wanneer je het veld 'Werkzaamheden' al in de aanvraag hebt gevuld zal het veld 'Werkzaamheden' in de plaatsing ook automatisch gevuld zijn met dezelfde inhoud. De inhoud van dit veld kan nog gewijzigd en/of aangevuld worden.