Bekijk hier de tutorials voor het gebruik van Dataview.

Definities

  • My work: Je start in Dataview in de omgeving dat 'My work' heet. Hier zal je de tekst zien 'no apps are available in this view'. Om je app(s) te bekijken klik je op je stream.
  • Stream: Stream is de benaming van het distributiekanaal van Qlik om apps te publiceren/tonen. Een stream bevat gegevens van één of meerdere werkmaatschappijen die eventueel zijn verdeeld over apps.
  • App: Apps bevatten gegevens van Easyflex van één of meerdere werkmaatschappijen, locaties en/of rayons. De apps kunnen worden gesplitst door alleen gegevens van een select aantal werkmaatschappijen te tonen.
  • Sheets: De sheets zijn de verschillende weergaven van de gegevens uit Easyflex in een app. De volgorde van de sheets zijn op basis van het 'DAR' principe dat staat voor Dashboard, Analyses en Reports.

Algemeen

Indien een contract met Easyflex is aangegaan op basis van 'Contract op basis van verloonde uren' is het mogelijk 'Dataview' aan te vragen. Er wordt een koppeling met Qlik gemaakt voor de werkmaatschappij(en) waardoor een stream beschikbaar is voor de app(s).
Zoals in de definities bij 'App' te lezen kan Dataview managementinformatie tonen van meerdere werkmaatschappijen, in tegenstelling tot de managementinformatie in Easyflex zelf.

Rollen en autorisatie

Na het aanmaken van de stream en app(s) kan in de werkmaatschappij worden aangegeven welke medewerker recht heeft tot Dataview. Er kunnen alleen medewerkers worden gekozen van de werkmaatschappij waar de medewerker een licentie heeft gekregen. Dus niet in de werkmaatschappij waarnaartoe kan worden gewisseld. Een medewerker kan per app toegang krijgen tot:

  • alle werkmaatschappijen in de app;
  • één of meerdere locaties;
  • één of meerdere rayons;
  • één of meerdere locaties én één of meerdere rayons.

Indien een medewerker zijn of haar licentie wordt geblokkeerd in Easyflex, kan direct niet meer worden ingelogd op Dataview.
Bij wijzigingen qua rechten op een app (toevoegen of verwijderen locaties bijvoorbeeld), is deze wijziging de volgende dag merkbaar op Dataview.