Op dit tabblad worden de door Easyflex aangeboden webservicediensten getoond. Het betreft hier SMS diensten en overige diensten. Deze diensten zijn niet gratis en alleen mogelijk indien jouw saldo webservicecredits hiervoor toereikend is. Voor elke service worden 'credits' in rekening gebracht. Deze credits worden, tegen het met de gebruiker afgesproken tarief, in rekening gebracht.
Je kunt per dienst aangeven of deze beschikbaar is voor jouw medewerkers. Tevens is het mogelijk om aan een bepaalde dienst een autorisatierol te koppelen. Zodra je een dienst beschikbaar stelt, wordt bij autorisatierol automatisch 'N.v.t.' getoond, de dienst is nu beschikbaar voor alle medewerkers. Je kunt de autorisatierol, indien gewenst, wijzigen. Wanneer je een dienst beschikbaar stelt, d.m.v. het aanvinken van het betreffende onderdeel, zijn deze gegevens pas functioneel beschikbaar als je opnieuw inlogt binnen Easyflex.

Creditssaldo SMS diensten

In deze kolom toont Easyflex wat het saldo is van SMS berichten van de werkmaatschappij. Elke keer als er een SMS bericht wordt verzonden, wordt dit creditsaldo aangepast. Elk SMS bericht kost 1 credit, ongeacht of dit bericht naar een Nederlands of buitenlands telefoonnummer wordt verzonden.

SMS berichten 

Wanneer je SMS berichten beschikbaar wilt stellen voor jouw medewerkers, dien je deze optie aan te vinken. Tevens kun je een autorisatierol selecteren. Alleen de medewerker met deze rol heeft dan de mogelijkheid tot het versturen van SMS berichten. Wanneer je geen autorisatie verleent, je selecteert bij autorisatie N.v.t., heeft elke medewerker de rechten om SMS berichten te versturen. Wanneer de optie SMS berichten is aangevinkt, ben je verplicht een 'verkorte naam afzender' in te geven. Deze verkorte naam wordt onder het verstuurde SMS bericht getoond. Als je de optie 'Wijzigen toegestaan' aanvinkt is het voor de medewerker mogelijk om de verkorte naam afzender te wijzigen als de sms verstuurd wordt. Wanneer de optie niet is aangevinkt is dit niet mogelijk. Wanneer je de optie 'SMS berichten' niet aanvinkt, is het versturen van SMS berichten voor geen enkele medewerker beschikbaar.

Elk verzonden SMS bericht wordt automatisch gelogd. Deze gegevens kun je raadplegen bij de ontvanger van het bericht, bijvoorbeeld bij de flexwerker of bij de relatie. (Frontoffice > Flexwerker > sms berichten en Frontoffice > Relaties > sms berichten).

Overige diensten

De overige webservicediensten bestaan uit:

 • Adresgegevens
  ingeven van postcode + huisnummer; straat en plaatsnaam wordt gezocht
 • Adresverrijking (Dit is nog niet beschikbaar in Easyflex)
  ingeven van postcode + huisnummer; straat en plaatsnaam wordt gezocht, plus uitgebreide informatie (o.a. nummer kamer van koophandel)
 • locatiekaart
  plattegrond en eventuele foto van locatie wordt getoond
 • route-informatie
  berekenen van route informatie tussen bepaalde postcodegegevens

Adresgegevens

Wanneer je adresgegevens beschikbaar wilt stellen voor jouw medewerkers, dien je deze optie aan te vinken. Met adresgegevens is het mogelijk om bij een volledige postcode én huisnummer de straat- en plaatsnaam op te vragen. Tevens kun je een autorisatierol selecteren. Alleen de medewerker met deze rol heeft dan de mogelijkheid om adresgegevens op te zoeken. Wanneer je geen autorisatie verleent, je selecteert bij autorisatie N.v.t., heeft elke medewerker de rechten om adresgegevens op te zoeken. Wanneer je de optie niet aanvinkt, zijn adresgegevens voor geen enkele medewerker beschikbaar. Worden er gegevens opgevraagd vanuit een postcode die (nog) niet bekend is of worden er ongeldige gegevens ingegeven (bijvoorbeeld een foutieve postcode) toont Easyflex de melding: 'De straat- en plaatsnaam kan voor de opgegeven postcode huisnummer combinatie niet worden geleverd...''. De benodigde credits worden echter wel in rekening gebracht, je betaalt namelijk voor het webservice verzoek. Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je adresgegevens eenmaal hebt aangevraagd blijven deze altijd zichtbaar.

Adresverrijking (Nog niet beschikbaar in Easyflex)

Wanneer je adresverrijking beschikbaar wilt stellen voor jouw medewerkers, dien je deze optie aan te vinken. Met adresverrijking is het mogelijk om uitgebreide informatie omtrent een adres op te vragen. Bijvoorbeeld een contactpersoon, nummer van Kamer van Koophandel. Tevens kun je een autorisatierol selecteren. Alleen de medewerker met deze rol heeft dan de mogelijkheid om adresverrijking op te zoeken. Wanneer je geen autorisatie verleent, je selecteert bij autorisatie N.v.t., heeft elke medewerker de rechten om adresverrijking op te zoeken. Wanneer je de optie niet aanvinkt, is adresverrijking voor geen enkele medewerker beschikbaar.

Locatiekaart

Wanneer je de locatiekaart beschikbaar wilt stellen voor jouw medewerkers, dien je deze optie aan te vinken. Er wordt nu bij het opvragen van afstanden een locatiekaart getoond, waaronder een plattegrondje en overige diverse informatie omtrent de opgevraagde locatie. Tevens kun je een autorisatierol selecteren. Alleen de medewerker met deze rol heeft dan de mogelijkheid om afstanden op te zoeken. Wanneer je geen autorisatie verleent, je selecteert bij autorisatie N.v.t., heeft elke medewerker de rechten om afstanden te zoeken. Wanneer je de optie niet aanvinkt, zijn afstanden voor geen enkele medewerker beschikbaar.
Worden er gegevens opgevraagd vanuit een postcode welke (nog) niet bekend is of worden er ongeldige gegevens ingegeven (bijvoorbeeld een foutieve postcode) toont Easyflex de melding: 'De locatie- of satellietkaart kan voor de opgegeven locatie niet worden geleverd...'. De benodigde credits worden echter wel in rekening gebracht, je betaalt namelijk voor het webservice verzoek. Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je een locatiekaart eenmaal hebt aangevraagd blijft deze altijd zichtbaar.

Route-informatie

Wanneer je route-informatie beschikbaar wilt stellen voor jouw medewerkers, dien je deze optie aan te vinken. Met deze route informatie is het mogelijk om informatie op te vragen van locatie A naar locatie B. Tevens kun je een autorisatierol selecteren. Alleen de medewerker met deze rol heeft dan de mogelijkheid om route informatie op te zoeken. Wanneer je geen autorisatie verleent, je selecteert bij autorisatie N.v.t., heeft elke medewerker de rechten om route informatie op te zoeken. Wanneer je de optie niet aanvinkt, is route-informatie voor geen enkele medewerker beschikbaar. Elk verzoek kost 1 credit, wanneer je route-informatie eenmaal hebt aangevraagd blijft deze altijd zichtbaar.